Rólunk

A Mid Europa Partners Közép- és Délkelet-Európa növekedési piacaira koncentráló, vezető szerepet betöltő, kivásárlással foglalkozó befektetője, mely indulása óta körülbelül 5.3 milliárd eurónyi forrást gyűjtött, és kezelt. Az 1999-ben alapított Mid Europa budapesti, isztambuli, londoni és varsói irodáival úttörő szerepet játszott a magántőke terén a régióban. A Mid Europa Guernsey-n is létrehozott egy alapkezelő leányvállalatot (www.mideuropafm.com). A Mid Europa csapata 2005-ben vált függetlenné, és a cég a Partnerek 100%-os tulajdonában van.

A szakmai befektetői csapat, mely szinte kizárólag a régióból származik, a jelentős helyi befektetési és üzemeltetési tapasztalatokat a legjobb nyugat-európai gyakorlatokkal ötvözi az átvilágítási, ügyletstrukturálási és -finanszírozási, valamint értékteremtési képességek tekintetében.

A Mid Europa megalakulása óta pán-regionális stratégiát alkalmazott, és piacvezető vállalatokat vásárol meg elsősorban a belföldi piacra koncentráló növekedési üzletágakban, a régió középpiaci szegmensében. Napjainkig 42 befektetést vittünk végbe 18 országban, köztük a régióban figyelemre méltónak számító finanszírozási megoldásokkal és döntő jelentőségű tranzakciókkal.